Un diplomat român a fost expulzat din Rusia

Un diplomat român a fost expulzat din Rusia

Ministerul de Externe rus a convocat vineri ambasadori și reprezentanți diplomatici a tuturor statelor care au expulzat diplomați ruși în contextul scandalului pornit după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal pe teritoriul Marii Britaniei.

Printre cei convocați se numără și un diplomat român a anunțat MAE. Acestă convocare a venit pentru a anunțat expulzarea unui diplomat român drept răspuns pentru măsura similară luată de partea română.

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă declararea de către Federația Rusă persona non grata a unui diplomat român acreditat în Rusia, după o măsură similară adoptată de țara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie, în cazul atacului de la Salisbury. MAE reiterează poziția sa de condamnare a oricăror acțiuni care amenință securitatea colectivă și dreptul internațional.”, se arată într-un comunicat al MAE.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a anunțat, joi, că vor fi expulzați un număr de 160 de diplomați occidentali drept replică la deciziile similare luate de statele vestice în solidaritate cu Marea Britanie.

Spionul rus Serghei Skripal se află în stare critică după ce a fost otrăvit pe 4 martie cu o neurotoxină. Otrăvită a fost și fiica acestuia, dar oficiali ai spitalului din Salisbury au anunțat joi că starea aceastea s-a îmbunătățit.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)