Director executiv al companiei de ţigări Philip Morris: Nu e aşa greu să te laşi de fumat

Director executiv al companiei de ţigări Philip Morris: Nu e aşa greu să te laşi de fumat
Şeful companiei producătoare de ţigări Philip Morris International Inc., Louis Camilleri, i-a spus, miercuri, unei asistente, că deşi ţigările sunt dăunătoare şi provoacă dependenţă, nu e aşa greu să te...

Şeful companiei producătoare de ţigări Philip Morris International Inc., Louis Camilleri, i-a spus, miercuri, unei asistente, că deşi ţigările sunt dăunătoare şi provoacă dependenţă, nu e aşa greu să te laşi de fumat, relatează AP.

Declaraţia lui Louis Camilleri vine ca urmare a comentariilor despre şedinţa anuală de la  New York, unde comerciantul ţigărilor Malboro şi a altor mărci, face economie când vine vorba de membri grupurilor anti-fumat.

O femeie care s-a prezentat Elizabeth, o asistentă medicală de la Universitatea din California-San Francisco, a reiterat statisticile conform cărora tutunul ucide anual mai mult de 400.000 de americani şi 5 milioane de oameni din întreaga lume. Ea a menţionat şi faptul că unul din pacienţii săi i-a spus că a învins dependenţele de cocaină şi alte droguri periculoase, dar cea de ţigări este cea mai periculoasă.

În replică, Camilleri a spus : „Ne luăm responsabilitatea foarte în serios, dar nu cred că primim suficientă recunoaştere pentru eforturile pe care le facem pentru a ne asigura că există reguli bine stabilite în întreaga lume privind un produs dăunător şi care creează dependenţă. Tutunul da dependenţă, dar nu este aşa greu să te laşi de fumat”.

El a mai spus că Philip Morris International Inc. a reuşit să facă faţă restricţiilor de fumat din locurile publice, constrângerilor de marketing şi a etichetelor de avertizare.

Philip Morris International Inc. este cel mai mare vânzător de ţigări din întreaga lume, cu produse vândute în peste 160 de ţări.

Tags: