Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia

Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
Foto: Hepta/Sputnik / RIA Novosti.

Director general al companiei germane EWF, Stefan Schaller, participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei ucrainene Zaporojie la Rusia, a relatat sâmbătă presa germană, preluată de agențiile EFE.

Cine este directorul companiei germane care participă la referendum  a observator

Acesta a declarat că participă la referendum pentru a obţine „informaţii obiective” despre situaţia de pe teren în acea provincie ucraineană ocupată parţial de trupele ruse şi că se află acolo „cu titlu personal”, fără vreo legătură cu funcţia sa din Germania.

El a participat ca observator şi la alegerile pentru Duma de Stat rusă în anul 2021, atunci, ca şi acum, venind la invitaţia autorităţilor ruse, care au suportat costurile deplasării.

Acesta a declarat agenţiei TASS că referendumul pentru alipirea la Rusia este foarte bine organizat şi că populaţia vine cu entuziasm la vot.

Acest lucru a atras criticile CA-ului companiei se întrunește pentru a decide dacă Stefan Schaller mai poate rămâne director

În consecinţă, districtul german Waldeck-Frankenberg, acţionar majoritar al companiei EWF, s-a delimitat explicit de demersul lui Schaller şi a convocat pentru luni o reuniune a consiliului de administraţie pentru a decide dacă acesta mai poate rămâne director.

A doua zi de referendum

A doua zi de votare în cadrul aşa-numitelor referendumuri organizate în regiunile ucrainene ocupate de Rusia a început sâmbătă, 24 septembrie, în ciuda criticilor internaţionale vehemente, transmit agenţiile de presă internaţionale, citate de agerpres.

Media propagandistice din Rusia  publică sâmbătă imagini cu mai mulţi cetăţeni la secţiile de vot.

Potrivit statului major al armatei ucrainene, deja mai mulţi bărbaţi din Herson şi Zaporojie au primit notificări pentru mobilizare, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o „mobilizare parţială” a rezerviştilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe