Guvernul britanic, măsuri pentru a preveni promovarea agresivă şi ilegală a dispozitivelor iQOS: Ar putea da în judecată compania Phillip Morris

Guvernul britanic, măsuri pentru a preveni promovarea agresivă şi ilegală a dispozitivelor iQOS: Ar putea da în judecată compania Phillip Morris

Guvernul de la Londra a avertizat compania Phillip Morris că va fi dacă în judecată dacă nu va opri promovarea noilor încălzitoare de tutun iQOS, considerate mai puţin periculoase pentru sănătate.
Departamentul pentru Sănătate a trimis deja în aces sens o solicitare oficială către Phillip Morris în care cere să fie înlăturate toate materialele publicitare şi anunţurile din magazinele din Marea Britanie.

Ministrul Sănătăţii Publice, Steve Brine, a afirmat pentru Daily Telegraph că sunt pregătiţi să acţioneze în judecată compania pentru a îşi proteja consumatorii şi a atras atenţia că publicitate ilegală la tutun este sancţionată financiar şi poate duce şi la pedepse de până la şase luni de închisoare.

„Fumatul ucide 78.000 de oameni în fiecare an și personal m-am angajat să fac tot ce pot pentru a-i proteja de efectele nocive ale tutunului. Ne așteptăm ca PMI să oprească această publicitate ilegală a produselor din tutun, în caz contrar vom întreprinde toate acțiunile legale, dacă vor continua”, a adăugat Brine.

În schimb, producătorul se apără afirmând că acţiunile publicitate nu sunt ilegale şi oferă o alternativă de la fumatul clasic, chiar dacă publicitatea la tutun este ilegală în Marea Britanie.

Peter Nixon, directorul general al Phillip Morris în Marea Britanie, a declarat că legea vizează interzicerea publicității la tutun și produsele din tutun, nu și încălzitoarele de tutun de tip nou, care prezintă riscuri mai mici și sunt destinate să ajute oamenii să renunțe la țigări.

Phillip Morris a cheltuit deja 3 miliarde de lire pentru dezvoltarea încălzitoarelor iQOS, pe care le comercializează acum ca o alternativă mai sănătoasă la țigări. iQOS este un sistem electronic, care încălzește batoanele de tutun până la 350°C, aproximativ jumătate din temperatura de ardere a țigaretelor, pentru a genera vapori care conțin nicotină.

Responsabilii de Sănătatea Publică din Marea Britanie afirmă că este nevoie de mai multe cercetări pentru a vedea cum acționează acestea asupra sănătății, având în vedere că sunt considerate mai puțin nocive decât țigările clasice, dar mai periculoase decât e-țigaretele, care încălzesc lichidul în loc de tutun.

Ultima oră
13:23 - Alin Stoica, planuri pentru valul 4 al pandemiei: În ultimele două săptămâni s-a triplat incidența. Trebuie să ne pregătim (VIDEO)
13:20 - Armin Laschet, candidatul pentru funcţia de cancelar al Germaniei, are probleme legate de plagiat
13:01 - Acuzații grave din partea sindicaliștilor, la adresa directorului CFR: „Ne-a mințit și pe noi de atâtea ori”
12:56 - GCS: 153 de noi infectări cu coronavirus. Încă un pacient a murit în ultima zi și au fost raportate două decese din luna iunie / 410 bolnavi sunt internați, din care 49 la Terapie Intensivă
12:44 - Ministrul Transporturilor a retras licența doar pentru un operator economic implicat în accidente feroviare, nu și pentru ceilalți (VIDEO)
12:24 - Surse: Festivalul SAGA, anunțat pentru luna septembrie în parcul Izvor, deși încă e pandemie și organizatorul nu are aprobare formală din partea Primăriei Capitalei / Există serioase îngrijorări că vegetația din parc va fi distrusă
12:04 - Jumătate din cei 70 de pasageri ai cursei Londra-Iaşi au prezentat acte COVID false, la revenirea în România!
11:54 - Cătălin Drulă: Sistemul feroviar e subfinanțat cronic de 30 de ani. Trebuie să-l scoatem din groapa în care a fost aruncat / În maxim două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri electrice de ultimă generație (VIDEO)
11:53 - Ministrul Cătălin Drulă nu-l demite pe directorul CFR, Ovidiu Vizante: „Și-a cerut scuze”
11:50 - Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Cine va mai face rabat de la normele de siguranță în transportul feroviar va suporta consecințele (VIDEO)