Documentele Al-Qaeda: Un insurgent şi-a injectat chimicale pentru impotenţă, altul a fost şantajat pentru a deveni spion

Documentele Al-Qaeda: Un insurgent şi-a injectat chimicale pentru impotenţă, altul a fost şantajat pentru a deveni spion
Un susţinător înfocat al grupării Al-Qaeda a folosit infecţii pentru a-şi provoca impotenţă, pentru a se putea concentra mai bine la jihad, şi să nu mai fie atras de femei, potrivit anchetatorilor, scrie Daily...

Un susţinător înfocat al grupării Al-Qaeda a folosit infecţii pentru a-şi provoca impotenţă, pentru a se putea concentra mai bine la jihad, şi să nu mai fie atras de femei, potrivit anchetatorilor, scrie Daily Mail. Abd al-Rahim al-Nashiri a fost prins în noiembrie 2002, după ce a devenit unul dintre cei mai de temut terorişti, cu legături strânse către Osama bin Laden.

În timpul interogatoriilor poliţiştilor CIA, bărbatul a mărturisit că şi-a injectat chimicale puternice pentru a elimina atracţia faţă de femei.

„Deţinutul este atât de dedicat jihad-ului, încât şi-a infectat frecent infecţii pentru a promova impotenţa şi a recomandat injecţiile şi altora”, a spus unul dintre anchetatori.

Nashiri a fost caputar în 2002 şi a fost ţinut într-o închisoare de maximă siguranţă a CIA.  El ar fi fost unul din conducătorii suicidului cu bombă asupra armatei americane, din anul 2000, în urma căruia 17 soldaţi au fost ucişi şi alte zeci au fost răniţi. Se spune că Nashiri ar mai fi participat la mai multe atacuri ale grupării extremiste Al-Qaeda.

Povestea arabului obsedat de jihad vine odată cu povestea unui deţinut din închisoarea Guantanamo, care susţine că a fost şantajat cu o casetă în care era filmat făcând sex.

Potrivit documentelor făcute publice de WikiLeaks, deţinutul Abd Al Rahim Abdul Raza Janko a susţinut că Prinţul Fidal Qasmi l-a invitat la un hotel, unde se desfăţura o petrecere de sex, la care s-a alăturat.

Câteva săptămâni mai târziu, Janko a spus că Qasmi l-a ameninţat cu o înregistrare de la petrecere, despre care a spus că o va trimite la televiziuni sau familiei lui, dacă va refuza să spioneze pentru Emiratele Arabe Unite.

Janko susţine că, după ce a fost şantajat, a intrat în gruparea Al-Qaeda, unde a desfăşurat numeroase acţiuni de spionaj, care s-au încheiat la începutul anilor 2000.

Rapoartele medicale au arătat că Janko are o istorie medicală cu probleme precum abuzul de substanţe, depresie, tulburări de personalitate şi tentativă de sinucidere.

Ultima oră
09:49 - Valeriu Gheorghiță, mesaj pentru medicii nevaccinați anti-COVID: „Sprijinul statului, pentru testarea gratuită, nu poate să fie la nesfârșit”
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme”