Dogan Media ajunge pe mâna lui Erdogan: Cea mai influentă rețea TV din Turcia, care deține și Kanal D România, ar fi fost vândută către un grup pro-guvernamental

Dogan Media ajunge pe mâna lui Erdogan: Cea mai influentă rețea TV din Turcia, care deține și Kanal D România, ar fi fost vândută către un grup pro-guvernamental

Grupul media Dogan, una dintre puținele instituții de presă independente din Turcia, ar fi fost vândut miercuri unei corporații pro-guvernamentale, potrivit unor surse citate de Middle East Eye.

Primele informații arată că s-a ajuns la un acord potrivit căruia grupul Dogan va trasfera toate instituțiile sale media către Demirören Media Group.

Tranzacția s-ar ridica la 1,2 miliarde de dolari și ar include principalele publicații ale grupului Dogan, Hurriyet, Fanatik, Posta și Hurriyet Daily News, precum și posturile de televiziune CNN-Turk șiKanal D.

Middle East Eye precizează că a confirmat această informație din două surse din cadrul conducerii Dogan Media Group, care au precizat și că un anunț în acest sens ar urma să fie făcut miercuri seară.

Grupul Dogan a intrat în industria media în anul 1979, ajungând ca în anii 90 și la începutul anilor 2000 să controleze 60% din presa din Turcia.

Dacă aceste informații vor fi confirmate oficial, această tranzacție va marca o nouă eră în presa turcească, din care vor lipsi instituțiile media independente sau critice față de regimul lui Recep Tayyip Erdogan.

Ultima oră
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației
21:03 - Emilian Imbri, despre medicii care nu se vaccinează anti-COVID: Nu înțeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual! (VIDEO)
20:51 - Controalele pe litoral se intensifică, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Constanța
20:29 - Cătălin Drulă: Centura orașului Bacău, deschisă integral traficului. Proiectul, finalizat în avans față de termenul contractual