Donald Trump: În condițiile în care sunt anunțate noi demonstrații, fac un apel să nu mai existe violențe, încălcări ale legii sau acte de vandalism de niciun fel

Donald Trump: În condițiile în care sunt anunțate noi demonstrații, fac un apel să nu mai existe violențe, încălcări ale legii sau acte de vandalism de niciun fel
Foto: Facebook / Donald Trump

Donald Trump, președintele în exercițiu al SUA, a făcut, miercuri, un apel la calm în condițiile în care sunt așteptate noi demonstrații în SUA. Mesajul lui Trump a fost publicat pe Twitter de secretarul său de presă.

Apel la calm din partea lui Donald Trump

”În condițiile în care sunt anunțate noi demonstrații, fac un apel să nu mai existe violențe, încălcări ale legii sau acte de vandalism de niciun fel. Nu asta este ceea ce îmi doresc, nu asta este ceea ce America își dorește. Fac un apel la toți americanii să vină în sprijinul reducerii tensiunilor și a calmării spiritelor. Vă mulțumesc!”, a transmis Donald Trump.

Donald Trump face apel la calm

Dezbateri asupra inculpării lui Donald Trump în Camera Reprezentanților

Apelul președintelui în exercițiu al SUA vine în condițiile în care, la ora transmiterii acestei știri, în Camera Reprezentanților au loc dezbateri asupra moțiunii de punere sub acuzare a lui Donald Trump, acuzat de democrați de ”incitare la insurecție” în contextul violențelor care au avut loc în urmă cu o săptămână la Capitoliu.

Este foarte posibil ca votul din Camera inferioară a Congresului SUA să fie pentru inculparea lui Trump, caz în care acesta ar urma să fie judecat de Senatul dominat de republicani.

Deocamdată, se știe că șase republicani din Camera Reprezentanților ar urma să voteze în favoarea inculpării lui Trump.

Cât despre dezbaterile din Senat, acestea nu vor avea loc mai devreme de 19 ianuarie, atunci când începe sesiunea. Cu alte cuvinte o decizie în cazul lui Trump nu va fi luată înainte ca Joe Biden, președintele ales al SUA să se instaleze la Casa Albă. Biden va depune jurământul pe 20 ianuarie.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)