Două activiste FEMEN au protestat topless la o conferință a musulmanilor unde se discuta dacă femeile trebuie bătute sau nu (VIDEO)

Două activiste FEMEN au protestat topless la o conferință a musulmanilor unde se discuta dacă femeile trebuie bătute sau nu (VIDEO)
Captură Youtube

Două membre ale grupului feminist FEMEN au fost arestate după ce au protestat topless la o conferință organizată la Paris pe tema rolului femeilor musulmane, informează The Telegraph.

Inna Shevchenk, purtătoarea de cuvânt a grupului, a declarat că femeile s-au ridicat pe scenă în momentul în care doi fundamentaliști discutau dacă ”femeile ar trebui să fie bătute sau nu”.

Fetele aveau scrise pe abdomen ”Nimeni nu mă poate subjuga”, respectiv ”Eu sunt propriul profet”. Ele au luat microfoanele și au strigat sloganuri feministe în franceză și arabă.

Protestatarele, în vârstă de 25 și 31 de ani, au fost luate de 15 bărbați și predate poliției. În filmări se poate vedea cum un bărbat a lovit-o pe una dintre ele. Activistele au fost eliberate după ce au fost chestionate de către procurori. Aceștia vor continua să ancheteze cele întâmplate.

Shevchenko a mulțumit poliției pentru că le-a protejat. Organizatorii conferinței au transmis că vor depune o plângere împotriva protestatarelor. 

În cadrul conferinței, musulmanii au spus că gătitul și cumpărăturile sunt ”activități feminine”, iar unul dintre participanți a scris pe social-media că femeile ar trebui să-și ascundă fața ”altfel vor suferi în iad și vor fi violate în viața de apoi”.

Postări de pe Twitter au cerut ca aceste două activiste să fie violate, iar pe Facebook organizatorii au cerut ca musulmanii să ”fie uniți” și să participe la ultima zi a evenimentului.

Aproximativ 6.000 de oameni au semnat o petiție împotriva desfășurării acestei conferințe.
 

Doua activiste Femen au protestat la o conferință a musulmanilor când se discuta dacă femeile trebuie bătute