Două cutremure au lovit Insula Thasoss, în decurs de câteva ore: ‘M-am trezit cu patul tremurând sub mine’

Două cutremure au lovit Insula Thasoss, în decurs de câteva ore: 'M-am trezit cu patul tremurând sub mine'

Insula grecească Thasoss a fost lovită de două cutremure, într-un interval de aproximativ cinci ore. Potrivit Institutului American de Geofizică (USGS) nu sunt singurele cutremure care au lovit Grecia în ultimele ore.

Grecia, lovită de o serie de cutremure

Primul seism a fost înregistrat în seară zilei de sâmbătă, 26 septembrie, la oră 21.39, și a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scară Richter, se arată pe pagina de Facebook Forum Thasoss.

Un al doilea seism, ceva mai puternic, a fost înregistrat în dimineață zilei de duminică, 27 septembrie, la oră 1.52. De această data, seismul a fost înregistrat cu magnitudinea de 5.4 pe scară Richter.

„În noaptea asta sunt cele mai mari valuri de când suntem aici și credeam că sunt de la vânt”, spune unul dintre comentatori, de origine română.

„Sunt cazată în Kazaviti, Prinos, și m-am trezit cu patul tremurând sub mine”, spune altă turistă.

De altfel, potrivit USGS, un alt seism cu magnitudinea de 4,3 a avut loc în data de 27 septembrie, duminică, la ora 2,09, la 40 de kilometri față de Sithonia,și un altul de 4,5 grade pe Richter sâmbătă, la ora 21.39, în aceeași zonă.

Amintim în acest context și de cutremurulcu magnitudinea de moment 6,6 care a avut loc în data de 2 mai în Marea Mediterană, în apele teritoriale ale Greciei.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)