Drumul euroatlantic, prioritate pentru Ucraina! Vladimir Zelenski: ”Când ucrainenii vor fi pregătiţi, în mod cert vom pune această problemă în cadrul unui referendum”

Drumul euroatlantic, prioritate pentru Ucraina! Vladimir Zelenski: ”Când ucrainenii vor fi pregătiţi, în mod cert vom pune această problemă în cadrul unui referendum”
foto: Hepta.ro / DPA Images / Serg Glovny

Noul președinte ucrainean Vladimir Zelenski a declarat, miercuri, că Ucraina va adera NATO, însă numai după un referendum, informează Xinhua preluată de defenseromania.ro.

„Aderarea NATO va oferi securitate ţării noastre (…) Trebuie să le spunem ucrainenilor ce este NATO şi că nu este ceva rău. (…) Atunci când ucrainenii vor fi pregătiţi, în mod cert vom pune această problemă în cadrul unui referendum şi Ucraina va adera la NATO”, şi-a exprimat el convingerea.

Afirmația noului șef de stat din Ucraina vine în contextul în care, marți, la Bruxelles, acesta a susținut o conferință de presă alături de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Cu această ocazie, Vladimir Zelenski a subliniat că, pentru politica externă a țării sale, drumul euroatlantic este o prioritate.

La rândul său, Jens Stoltenberg l-a îndemnat marţi pe noul preşedinte al Ucrainei să aplice „reforme-cheie” care să apropie ţara de Alianţă, în special în ceea ce priveşte combaterea corupţiei şi întărirea statului de drept.

Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)