După plecarea coloanei ONU, invadatorii au lansat din nou un asalt asupra Azovstal (video)

După plecarea coloanei ONU, invadatorii au lansat din nou un asalt asupra Azovstal (video)
Foto: Hepta/Sputnik / Alexey Kudenko

Forțele Federației Ruse au lansat din nou un asalt asupra Azovstal. Operațiunea militară a avut loc după ce coloana de evacuare a ONU a părăsit regiunea Donețk. Anunțul a fost făcut de consilierul primarului din Mariupol, Petr Andryushchenko, pe Telegram.

Rușii continuă ofensiva în Mariupol

„Mariupol. După cum era de așteptat, după ce convoiul ONU a părăsit regiunea Donețk, invadatorii au lansat un asalt asupra Azovstal. În special, au încercat să spargă podul, care era poarta de evacuare.

Fără succes. Este greu de înțeles cum Eroii noștri resping atac după atac”, a precizat Petr Andryushchenko.

Trupele ucrainene care se află în combinatul Azovstal, ultima redută a rezistenței ucrainene din Mariupol, au subliniat că nu se vor preda și promit să lupte împotriva trupelor ruse cât va fi necesar.

„Noi, întregul personal militar din garnizoana de la Mariupol, am fost martori la crimele de război comise de Rusia, comise de armata rusă. Suntem martori. Să ne predăm nu este o opțiune deoarece Rusia nu este interesată de viețile noastre”, a declarat Ilya Samoilenko, ofițer de informații din cadrul Regimentului Azov, potrivit AFP preluată de NDTV.

Mai mulți civili au fost evacuați

Cu un Mariupol căzut pradă forțelor ruse, uriașa oțelărie a devenit ultima redută a luptătorilor ucraineni care apără orașul-port de la Marea Azov și a căpătat o conotație simbolică în ecuația războiului. Kievul anunța sâmbătă că femeile, copiii și bătrânii au fost evacuați în sfârșit din combinat.

Combinatul Azovstal a devenit „expresia neputinței armatei Federației Ruse”, spunea și expertul român Narciz Bălășoiu, de la Centrul de Prevenire a Conflictelor și Early Warning, vineri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Urmăriți B1TV.ro și pe