Trupele ucrainene din combinatul Azovstal promit să lupte cât este necesar: „Am fost martori la crimele de război comise de armata rusă. Să ne predăm nu este o opțiune”

Trupele ucrainene din combinatul Azovstal promit să lupte cât este necesar: „Am fost martori la crimele de război comise de armata rusă. Să ne predăm nu este o opțiune”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexey Kudenko

Forțele ucrainene care se află în combinatul Azovstal, ultima redută a rezistenței ucrainene din Mariupol, au subliniat că nu se vor preda și promit să lupte împotriva trupelor ruse cât va fi necesar.

„Am fost martori la crimele de război comise de armata rusă”, spun trupele ucrainene din combinatul Azovstal

„Noi, întregul personal militar din garnizoana de la Mariupol, am fost martori la crimele de război comise de Rusia, comise de armata rusă. Suntem martori. Să ne predăm nu este o opțiune deoarece Rusia nu este interesată de viețile noastre”, a declarat Ilya Samoilenko, ofițer de informații din cadrul Regimentului Azov, potrivit AFP preluată de NDTV.

„Toate proviziile noastre sunt limitate. Încă avem apă. Încă avem muniție. O să avem armele noastre personale. Vom lupta până la cea mai bună rezolvare a situației”, a subliniat Samoilenko.

Cu un Mariupol căzut pradă forțelor ruse, uriașa oțelărie a devenit ultima redută a luptătorilor ucraineni care apără orașul-port de la Marea Azov și a căpătat o conotație simbolică în ecuația războiului. Kievul anunța sâmbătă că femeile, copiii și bătrânii au fost evacuați în sfârșit din combinat.

Combinatul Azovstal a devenit „expresia neputinței armatei Federației Ruse”, spunea și expertul român Narciz Bălășoiu, de la Centrul de Prevenire a Conflictelor și Early Warning, vineri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Vicepremierul Federației Ruse, Murat Khusnullin, a devenit cel mai înalt oficial al țării care vizitează Mariupol. El a mers și în alte orașe ucrainene și susține că „în regiuni începe restabilirea vieții pașnice”.

„În regiuni începe restaurarea vieții pașnice. Este multă muncă de depus. Vom ajuta, în special… cu furnizarea de ajutor umanitar”, a declarat Khusnullin, care a fost însoțit la Mariupol de liderul autoproclamat al așa-zisei „republici populare” Donețk, una dintre cele două provincii separatiste din estul Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe