Efectul „Black Lives Matter”: Încă o companie a luat o decizie radicală. Explicație incredibilă

Efectul „Black Lives Matter: Încă o companie a luat o decizie radicală. Explicație incredibilă
sursa foto: hepta.ro // DPA Images / Ppi

Fenomenul „Black Lives Matter” continuă să ia amploare. Diferite branduri au ajuns să se supună trenduluiși să ia decizii extreme, în contextul revoltei care a explodat în Statele Unite ale Americii.

Ultimul caz vine din Danemarca. Un producător de înghețată a schimbat numele produsului„Eschimos”, informează Web24. Explicația este absolut incredibilă.

„După o profundă chibzuință, am luat hotărârea de a da batonașului nostru de înghețată un nume nou, mai potrivit”, au notat danezii pe Facebook.

„După discuții și cercetări sociale, a devenit clar pentru noi că oamenii consideră că denumirea ‘Eschimos’le amintește de un trecut umilitorși de tratamente nedrepte, la care noi nu ne-am gândit până acum”, a precizat compania într-un comunicat de presă.

Haos provocat de „Black Lives Matter” în SUA, după moartea lui George Floyd

Derapajele „Black Lives Matter” au escaladat la cote înalte în ultimele săptămâni. După incendierea statuii exploratorului italian Christopher Columb din Richmond, Virginia, statuia lui Abraham Lincoln a fost la un pas de a fi dărâmată.

Studenții activiști la Universitatea Wisconsin-Madison au cerut ca statuia fostului Președinte al SUA, Abraham Lincoln, care a pus capăt sclaviei, să fie îndepărtată pentru că acesta reprezintă, în opinia lor, „un simbol al supremației albe”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari