Eforturile principale ale trupelor ruse sunt concentrate asupra regiunii Donețk

Eforturile principale ale trupelor ruse sunt concentrate asupra regiunii Donețk
Foto: Hepta/Sputnik / Alexey Kudenko.

Eforturile aviației inamice sunt concentrate asupra distrugerii obiectelor din Zona Operațională de Est și a construcțiilor industriale amplasate pe teritoriului Ucrainei.

Armata rusă înaintează în regiunea Donețk

Invadatorii ruși și-au concentrat principalele eforturi asupra regiunii Donețk. Trupele militare își întăresc  forțele de apărare aeriană, informează reprezentanții Statului Major pe  Facebook.

„Principalele eforturi ale inamicului s-au concentrat asupra direcției Donețk. În direcția Slobozhanski, încearcă să restrângă ofensiva Forțelor de Apărare la nord de orașul Harkov și să le împiedice să ajungă la frontiera de stat a Ucrainei. Aceștia efectuează pregătirile pentru operațiunile ofensive ale forțelor unităților concentrate în zona orașului Izium. (…)

În Mariupol, principalele eforturi ale inamicului s-au concentrat asupra blocării și înfrângerii unităților noastre din Azovstal. Bombardamentele continuă”, se arată în raportul Statului Major.

Rușii vor să intre în Transnistria

Provocările din partea rusă nu sunt excluse în regiunea transnistreană a Moldovei, susțin reprezentanții Statului Major ucrainean. Anunțul a fost făcut luni, 16 mai, pe rețelele de socializare.

„Pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova, situația a rămas fără schimbări semnificative. Personalul unităților grupului operațional al trupelor ruse continuă să fie într-un grad ridicat de pregătire de luptă. Provocările din partea rusă nu sunt excluse în regiune”, au precizat reprezentanții Statului Major ucrainean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)