El este MISTERIOSUL fondator al "FACEBOOK-ULUI CHINEZESC"! A devenit cel mai bogat om din China cu o avere de…

El este MISTERIOSUL fondator al "FACEBOOK-ULUI CHINEZESC"!  A devenit cel mai bogat om din China cu o avere de…

Ma Huateng, șeful Tencent, o retea sociala considerata alternativa Facebook-ului, este cel mai bogat om din China.

Averea acestuia a crescut de peste doua ori anul trecut, la 47 de miliarde de dolari. Huateng, cunoscut mai ales ca Pony Ma, a devenit astfel cel mai bogat om din China, iar în topul mondial se plasează pe locul al cinsprezecelea.

Cum se explică averea uriașă pe care o deține Ma Huateng? Averea sa deriva in mare parte din participatia sa de 9% la reteaua sociala comparata cu Facebook în China, acțiunile crescând cu mai mult de 100% în 2017, scrie ziare.ro.

Tencent are in prezent o valoare de piata de 540 de miliarde de dolari, aceasta depasind-o pe cea a companiei lui Mark Zuckerberg.

Pony Ma a absolvit in 1993 Universitatea Shenzhen, unde a studiat informatica, iar ulterior a lucrat în domeniul pagerelor.

Născut în 1971, Ma a valorificat, la fel alți miliardari chinezi din noul val, oportunitățile oferite de sectorul internetului, în plină formare în urmă cu două decenii. Astfel, în 1998, la 26 de ani, a înființat Tencent într-un mic birou din Shenzhen, împreună cu trei colegi de clasa și cu un prieten.

Ultima oră
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc