Episcopul catolic al Alepului: O intervenție militară în Siria ar putea declanșa un război mondial

Episcopul catolic al Alepului: O intervenție militară în Siria ar putea declanșa un război mondial
Antoine Audo, episcopul catolic al Alepului, a avertizat, luni, că o intervenție militară în Siria ar controbui la un război mondial, relatează Global Post. În timpul unei intervenții la Radio Vatican,...

Antoine Audo, episcopul catolic al Alepului, a avertizat, luni, că o intervenție militară în Siria ar controbui la un război mondial, relatează Global Post.

În timpul unei intervenții la Radio Vatican, Audo s-a arătat alarmat în legătură cu scenariul unuei intervenții armate.

”În cazul în care ar exista o intervenție militară, aceasta ar însemna un război mondial. Acest risc există din nou”, a declarat episcopul.

Sperăm că intervenţia Papei pentru a favoriza un dialog real între diferite părţi aflate în conflict, pentru a găsi o soluţie, să poată fi un prim pas pentru a nu folosi arme şi pentru a ne asigura că oamenii pot călători, comunica, dialoga„, a precizat Audo.

Aceasta este ceea ce așteptăm: o forță internațională care să ajute la dialog și să nu facă război”, a subliniat el.

Duminică, Papa Francisc a făcut apel pentru ”reducerea armelor la tăcere”. Suvernarul pontif a denunțat ”multiplicarea masacrelor și atrocităților” în Siria, solicitând, în același timp, ”comunității internaționale să găsească o soluție”.

Nu confruntarea oferă perspective de speranţă pentru rezolvarea problemelor, ci capacitatea de a se întâlni şi de a dialoga„, a adăugat Papa într-un „Apel pentru Siria” lansat după rugăciunea duminicală Angelus.

Încă de la începutul conflictului din Siria, Vaticanul a făcut apel la dialog între forțele siriene.  

Tags:
Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului