Escrocheria la nivel sentimental: Poza unui tânăr apare la persoane dispărute după fiecare atac terorist (FOTO)

Escrocheria la nivel sentimental: Poza unui tânăr apare la persoane dispărute după fiecare atac terorist (FOTO)
Foto: lesoir.be

Fie că a fost căderea unui avion al EgyptAir, sau atacurile teroriste din Orlando, Istanbul sau Nisa, un mesaj identic apare pe rețelele de socializare în care diverse persoane anunță că nu-și gosesc fratele în urma tragediei și publică o poză cu acesta.

Apariția figurii acestui personaj după fiecare tragedie la lista celor dispăruți a atras atenția jurnaliștilor de la lesoir.be care au cercetat situația. Ei au stabilit că poza tânărul ce este mexican apare după fiecare eveniment sub mesajul "fratele meu a dispărut, ajutați-mă să-l găsesc", dar acesta poartă alt nume de fiecare dată deși arată la fel, fiind pe rând Alfonso, Antonio sau Robert. De asemenea, și contul de pe care se publică mesajul diferă.

Istoria acestui caz, observat prima dată de BBC și preluat și de o echipă de la France24, a arătat că există numeroase persoane care se amuză postând poze cu victime false ale tragediilor pentru amuzament.

Investigația celor de la France24 a mers mai departe, în dorința de a afla motivele acestor postăriei au aflat că originile acestor postări provin din Mexic, iar când au fost găsite mai multe persoane care au publicat astefel de mesaje, ele au afirmat că au făcut aceste lucruri deoarece au fost înșelate de respectiva persoană cu mai multe sume de bani.

Echipa ce a condus studiu l-a găsit și pe tânărul a cărui figură este folosită după fiecare atentat terorist, iar el le-a declarat: "Poza mea circulă din cauza unei persoane care a vrut să facă o glumă după un conflict. Acum apar în diverse povești care tot sunt repostate pe Twitter. Nu am nicio plângere împotriva celor care îmi folosesc poza, pentru că astfel de proceduri nu duc la niciun rezultat în Mexic."

Acest caz ar putea reporni dezbaterea despre securitatea cibernetică și hărțuiala unor persoane în online.