Europa nu poate interveni în Libia. ONU blocată de China

Europa nu poate interveni în Libia. ONU blocată de China
ONU nu poate hotărâ asupra unei eventuale intervenţii în Libia din cauza Chinei, în timp ce Statele Unite nu şi-au definit încă poziţia, a afirmat, marţi, şeful diplomaţiei franceze, Alain Juppe, conform...

ONU nu poate hotărâ asupra unei eventuale intervenţii în Libia din cauza Chinei, în timp ce Statele Unite nu şi-au definit încă poziţia, a afirmat, marţi, şeful diplomaţiei franceze, Alain Juppe, conform HotNews.

„Dacă suntem blocaţi astăzi nu este doar pentru că Europa este neputincioasă, este pentru că în Consiliul de Securitate, pentru moment, China nu vrea să audă de discuţii despre o rezoluţie care să conducă la o ingerinţă a comunităţii internaţionale în afacerile unei ţări”, a declarat Juppe.

„Am auzit spunându-se că americanii au dat dovadă de o luciditate extraordinară în privinţa Tunisiei şi a Egiptului şi că Franţa nu a văzut nimic. Nu vom polemiza şi nici nu revenim la trecut, dar vedem bine că asupra Libiei, nu ştiu dacă am văzut totul, dar în orice caz am văzut înaintea altora”, a mai adăugat francezul.

Ministrul apreciase anterior acestor declaraţii că măsura de închidere a spaţiului aerian libian este depăşită ţinând cont de progresul făcut de armata lui Gaddafi în luptele cu rebelii.

Marile puteri mondiale s-au reunit, marţi, la Paris, în cadrul forumului internaţional G8 pentru a discuta dorinţa Franţei şi Germaniei de impunere a unei restricţii pe spaţiul aerian libian.

Oficialii nu au reuşit să ajungă la un numitor comun privind această măsură.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”