Evenimentele de Revelion din Londra au fost anulate din cauza răspândirii variantei Omicron

Evenimentele de Revelion din Londra au fost anulate din cauza răspândirii variantei Omicron

Evenimentul de sărbătoare de Revelion, din Londra, din Trafalgar Square, nu va avea loc din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu noua variantă sud-africană, relatează AFP.

Petrecerea de Revelion, anulată

Primarul Sadiq Khan a declarat că evenimentul, pentru 6.500 de lucrători cheie și membri ai publicului, a fost anulat „în interesul siguranței publice”.

Evenimentul din Trafalgar Square a fost anunțat în noiembrie ca înlocuitor pentru faimosul foc de artificii din Londra.

„Aceasta înseamnă că nu vom mai găzdui această sărbătoare cu 6.500 de persoane programată în Trafalgar Square în ajunul Anului Nou”, a spus el. „Va fi foarte dezamăgitor pentru mulți londonezi, dar trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului”.

Ieri, Regatul Unit a înregistrat 91.743 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore. Această creștere a provocat o majorare cu 29% a internărilor în spitalele londoneze în ultima săptămână.

Există transmitere comunitară de Omicron în Marea Britanie

Săptămâna trecută, Sajid Javid, secretarul britanic al Sănătății, a declarat că există o transmitere comunitară a variantei Omicron în mai multe regiuni.

Anterior, primul-ministru scoțian Nicola Sturgeon avertiza că Omicron se răspândește deja în comunitate.

Pe 13 decembrie, premierul britanic Boris Johnson a anunțat că țara a înregistrat un prim deces cauzat de Omicron. Johnson a punctat că vaccinarea cu a treia doză (booster) ar fi „cel mai bun lucru” pe care îl pot face cetățenii Regatului Unit.

Certificatul verde, obligatoriu în Marea Britanie în anumite locuri

În urma unei conferințe de presă, premierul Boris Johnson a declarat că guvernul introduce un „Plan B”, care a implicat trei aspecte importante:

  • Extinderea purtării obligatorii a măștii inclusiv în cinematografe și teatre;
  • Îndemnarea cetățenilor să lucreze de acasă, dacă este posibil;
  • Introducerea certificatelor verzi în unele locuri de divertisment, inclusiv în cluburile de noapte.

De vineri, certificatele verzi vor fi obligatorii în orice locație interioară, cu o capacitate de peste 500 de persoane, orice locație în aer liber, cu o capacitate de peste 4000 de persoane, și orice eveniment cu mai mult de 10.000 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe