Boris Johnson: Certificatul verde va fi obligatoriu în anumite locuri / Frica de varianta sud-africană lovește Regatul Unit

Boris Johnson: Certificatul verde va fi obligatoriu în anumite locuri / Frica de varianta sud-africană lovește Regatul Unit
Foto: Boris Johnson (sursă: Facebook / Boris Johnson)

Guvernul Regatului Unit a transmis și îndemnat cetățenii să continue să lucreze de acasă și, de asemenea, a introdus obligativitatea utilizării certificatului verde ce atestă vaccinarea împotriva virusului Sars-Cov-2 în mai multe locații, conform informațiilor transmise de AFP.

Certificatul verde, obligatoriu în Marea Britanie în anumite locuri

În urma unei conferințe de presă, premierul Boris Johnson a declarat că guvernul introduce un „Plan B”, care a implicat trei aspecte importante:

  • Extinderea purtării obligatorii a măștii inclusiv în cinematografe și teatre;
  • Îndemnarea cetățenilor să lucreze de acasă, dacă este posibil;
  • Introducerea certificatelor verzi în unele locuri de divertisment, inclusiv în cluburile de noapte.

De vineri, certificatele verzi vor fi obligatorii în orice locație interioară, cu o capacitate de peste 500 de persoane, orice locație în aer liber, cu o capacitate de peste 4000 de persoane, și orice eveniment cu mai mult de 10.000 de persoane.

De asemenea, s-a subliniat că testele COVID vor fi acceptate în locul certificatelor verzi ce atestă vaccinarea.

Regatul Unit se luptă cu o nouă criză datorată noii variante COVID

Până acum, au fost detectate 568 de cazuri de infectare COVID-19 cu noua tulpină sud-africană, în Marea Britanie, dar oamenii de știință cred că numărul adevărat ar fi mult mai mare. Ei sunt, de asemenea, îngrijorați de cât de repede pare să se răspândească varianta și se tem că până în ianuarie, Omicron ar putea fi cauza a 1.000 de internări pe zi, paralizând Serviciul Național de Sănătate.

Secretarul britanic al sănătății a declarat că nu poate garanta că varianta Omicron nu va îndepărta Regatul „de pe drumul către redresare”. El a explicat că guvernul de la Londra încă nu are „o imagine completă” cu privire la tulpină, mai exact în ceea ce privește gravitatea formelor de îmbolnăvire pe care le-ar putea provoca sau felul în care interacționează cu vaccinurile anti-COVID-19 de pe piață. Citește mai mult

Noile restricții au fost anunțate în timp ce Boris Johnson se luptă cu o nouă criză de publicitate, în urma unor rapoarte conform cărora personalul său a organizat o petrecere de Crăciun în decembrie, anul trecut, încălcând regulile împotriva adunărilor publice. Premierul a susținut că toate regulile sanitare au fost respectate.