Există transmitere comunitară de Omicron în Marea Britanie, confirmă secretarul sănătății. În Regat au fost depistate deja sute de cazuri de infectare cu noua variantă virală

Există transmitere comunitară de Omicron în Marea Britanie, confirmă secretarul sănătății. În Regat au fost depistate deja sute de cazuri de infectare cu noua variantă virală
Sajid Javid, ministrul britanic al sănătății, a fost la rândul său infectat cu SARS-CoV-2 în iulie 2021. Foto: Facebook

Există o transmitere comunitară a variantei Omicron în mai multe regiuni ale Angliei, a confirmat luni secretarul britanic al sănătății, Sajid Javid, care le-a transmis parlamentarilor de la Londra că tulpina sud-africană continuă să se răspândească „aici și în lume” și că acum sunt depistate cazuri de infectare care nu au legătură cu călătoriile internaționale, transmite BBC.

Secretarul sănătății: Există transmitere comunitară de Omicron în Marea Britanie

Pe teritoriul Regatului Unit au fost depistate deja 336 de cazuri de infectare cu varianta SARS-CoV-2 a Omicron, a precizat oficialul britanic. Bilanțul era la 90 duminică. În tot acest context, autoritățile au revizuit condițiile de intrare în țară.

Dintre cazurile confirmate, 261 au fost detectate în Anglia, 71 în Scoția, respectiv 4 în Țara Galilor. În Irlanda deocamdată nu a fost depistată nicio infectare cu tulpina sud-africană.

Sajid Javid spune că, din informațiile sale, nicio persoană infectată cu Omicron nu a fost internată până acum în spital.

Anterior, primul-ministru scoțian Nicola Sturgeon avertiza că varianta Omicron se răspândește deja în comunitate, în condițiile în care autoritățile depistaseră mai multe cazuri care au legătură cu diverse evenimente, printre care și un concert de la Glasgow.

De altfel, și oficialii din sectorul sanitar britanic spuneau săptămâna trecută că se pare că ar exista „o cantitate mică” de transmitere comunitară în Marea Britanie.

Secretarul britanic al sănătății a declarat că nu poate garanta că varianta Omicron nu va îndepărta Regatul „de pe drumul către redresare”. El a explicat că guvernul de la Londra încă nu are „o imagine completă” cu privire la tulpină, mai exact în ceea ce privește gravitatea formelor de îmbolnăvire pe care le-ar putea provoca sau felul în care interacționează cu vaccinurile anti-COVID-19 de pe piață.

Guvernul Boris Johnson a reintrodus obligativitatea măștii în magazine și în transportul public, urmând să extindă și implementarea dozei booster. Secretarul britanic al sănătății susține că sunt recrutate 10.000 de persoane pentru a administra a treia doză.

Urmăriți B1TV.ro și pe