EXCLUSIV // Psihologul criminalist Tudorel Butoi atenționează: „S-a schimbat percepția publică față de prostituție. Tik Tok, cel mai bun exemplu”

EXCLUSIV // Psihologul criminalist Tudorel Butoi atenționează: „S-a schimbat percepția publică față de prostituție. Tik Tok, cel mai bun exemplu
Foto: Dusan Jovic (Unsplash.com)

De la Revoluție până în prezent, România a cunoscut schimbări majore în plan economic și social. Din punct de vedere social se poate constata faptul că nici prostituatele nu mai sunt „ce au fost cândva”. Pe marginea acestui subiect am discutat cu profesorul Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

În România anului 2021, prostituția este mai „în floare” ca niciodată, o „industrie” care continuă să ofere „servicii” de o calitate din ce în ce mai ridicată. Deși nu este o activitate legalizată, ea proliferează. Mai mult, atât femeile care practică această meserie nereglementată, cât și populația generală și-a schimbat destul de mult percepția cu privire la „cea mai veche meserie din lume”.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: „Prostituatele începsă ocupe locul gheișelor”

Tudorel Butoi, psiholog criminalist la Poliția Capitaleitimp de aproape trei decenii, continuă să urmărească fenomenul. În opinia sa, destructurarea rețelelor de proxenetism atrage alte probleme: prostituatele „de lux”, care au căpătat un statut socialdezirabil în rândul tinerilor, în special pentru cei din mediile defavorizate, vor rămâne fără loc de muncă.

„S-a schimbat percepția publică față de prostituție. Ușor, ușor, prostituata începe să ocupe locul gheișelor, femei frumoase, care petrec timpul în săli de masaj, care au respect față de ele, care se botoxează. Nu mai e simpla prostituată din colț. Acum, fără 1.000 de euro nu te mai apropii de o escortă.

Mai mult, încep puștoaicele de 14-15 ani să le copieze. Dacă intri pe Tik Tok, vezi cel mai bine. E un studiu de psihologie.

Vine DIICOT-ul, destructurează rețeaua, îi bagă la închisoare pentru proxenetism, camătă, iar apoi, fetele întreabă ‘noi, diseară ce mâncăm? Că din conservă, noi nu mai știm să mâncăm, nu vedeți ce unghii avem?'”, a declarat Tudorel Butoi pentru B1.ro.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”