Explozie la cea mai mare rafinărie rusească din Siberia. Autoritățile dau vina pe fum (VIDEO)

Explozie la cea mai mare rafinărie rusească din Siberia. Autoritățile dau vina pe fum (VIDEO)
foto: captura video Twitter

Doi muncitori au fost uciși într-o explozie puternică la cea mai mare rafinărie din Siberia, au declarat joi autoritățile, în cel de-al doilea incident de acest fel din ultimele săptămâni.

Fumul unității de procesare ar fi putut provoca explozia de la compania petrochimică Angarsk, deținută de gigantul petrolier Rosneft, potrivit oficialilor din serviciile de urgență.

Filiala regională din Irkutsk a Ministerului pentru Situații de Urgență din Rusia a declarat că explozia a avut loc după miezul nopții, ora Moscovei – anunță The Moscow Times.

Efectele exploziei, resimțite de la zeci de kilometri

Seismologii au declarat că locuitorii orașului Irkutsk, situat la 45 de kilometri de sud-est și în alte orașe din apropiere, au simțit replici din explozie; incendiul masiv a cuprins o suprafață de 2.500 de metri pătrați în momentul în care s-a declanșat.

„Mulți l-au confundat cu un cutremur”, a transmis guvernatorul regional Igor Kobzev pe aplicația de mesagerie Telegram. Acesta a adăugat că doi angajați ai fabricii au fost uciși și alți cinci, răniți.

Explozia vine la mai puțin de o lună după incendiul izbucnit la o altă rafinărie rusească, pe 27 noiembrie

Compania petrochimică Angarsk este cea mai mare unitate de acest gen din estul Siberiei, cu o capacitate anuală de 10,2 milioane de tone.

Reprezentanții companiei au declarat că activitatea rafinăriei nu a fost afectată și aceasta continuă să livreze combustibil.

Ministerul Situațiilor de Urgență a declarat că a stins incendiul la cinci ore după ce a izbucnit.

Autoritățile locale de anchetă au deschis un dosar penal pentru încălcarea siguranței.

Urmăriți B1TV.ro și pe