Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine

Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
Imagine surprinsă după explozia de la complexul chimic din Leverkusen, Germania, în 27 iulie 2021. Foto Hepta / DPA Images / Oliver Berg

O persoană a murit și alte peste 30 au fost rănite, dintre care trei sunt în stare gravă, în urma unei explozii în orașul Leverkusen, Germania, la un parc industrial pentru companii din sectorul chimic.

Explozie la un complex chimic din orașul german Leverkusen

Echipele de intervenție au confirmat că au recuperat trupul neînsuflețit al unui angajat de la Chempark, potrivit Euronews.

„Suntem profund îndurerați de acest accident tragic și de moartea unui angajat”, a spus Lars Friedrich, oficial din conducerea complexului. „Condoleanțele noastre merg în special către rude, dar și către colegii care au lucrat cu el”, a continuat acesta.

Chempark a precizat printr-un comunicat că patru angajați lipsesc. Explozia a avut loc marți, la o uzină de incinerare a deșeurilor din Leverkusen, oraș din landul Renania de Nord-Westfalia.

Autoritățile locale au menționat că incendiul a fost stins după patru ore. Amplitudinea incidentului este reliefată și de faptul că Autoritatea germană pentru protecție civilă și intervenție la dezastre l-a încadrat drept „o amenințare extremă”.

La intervenția de salvare au contribuit în jur de 360 de angajați ai serviciilor de urgență, inclusiv o brigadă de pompieri din Koln, oraș aflat la o distanță de circa 20 de kilometri față de Leverkusen.

După explozie, mai multe drumuri din apropiere au fost închise, iar autoritățile le-au cerut localnicilor să țină geamurile și ușile închise.

Serviciile locale de pompieri au testat aerul în întregul oraș, iar locuitorii au fost sfătuiți să evite pătrunderea particulelor de funingine în casă și să se descalțe înainte să intre în locuință.

Totodată, potrivit Deutsche Welle, cetățenii au fost avertizați să nu consume hrană din grădină și să fie atenți la eventuale particule de pe mobilierul exterior.

Leverkusen, oraș cu aproximativ 163.000 de rezidenți, găzduiește Bayer, una dintre cele mai mari companii chimice din Germania.