Facebook încasează lovitură după lovitură: Ce se întâmplă cu acțiunile companiei 

Facebook încasează lovitură după lovitură: Ce se întâmplă cu acțiunile companiei 

Facebook suferă în continuare pierderi în urma dezvăluirilor despre practicile companiei britanice Cambridge Analytica. Acțiunile firmei fondate de Mark Zuckerberg au scăzut cu peste 5% în timpul tranzacţiilor de luni, informează Reuters.

Astfel, pentru prima dată din iulie 2017, acțiunile Facebook au coborât pentru scurt timp sub 150 de dolari pe unitate.

Declinul a fost înregistrat în contextul în care autoritatea pentru protecţia consumatorilor a anunțat deschiderea unei investigaţii referitoare la modul în care compania a permis ca datele a 50 de milioane de utilizatori să ajungă în posesia Cambridge Analytica.

Fondatorul Facebook este presat atât de parlamentarii americani, cât și de cei din Europa să dea explicații în acest caz. De asemenea, Comisia Federală pentru Comerț a deschis o anchetă.

În total, în ultimele 10 zile, capitalizarea bursieră a Facebook s-a redus cu peste 100 de miliarde de dolari.

Firma Cambridge Analytica este acuzată că a folosit ilegal datele de la 50 de milioane de persoane pentru a dezvolta un software („thisisyourdigitallife”) care ar permite anticiparea şi influenţarea votului alegătorilor. Datele ar fi fost folosite în campania prezidenţială a lui Donald Trump şi în cea pro-Brexit.