Mark Zuckerberg, despre scandalul Cambridge Analytica: Este eroarea mea şi îmi pare rău

Mark Zuckerberg, despre scandalul Cambridge Analytica: Este eroarea mea şi îmi pare rău

Scandalul Cambridge Analytica îl determină pe CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg să-şi asume răspunderea personală faţă de ”erorile” comise de reţeaua de socializare.

”Noi nu am făcut suficient să împiedicăm aceste instrumente să fie folosite în mod rău intenţionat (…). Nu ne-am dat seama de cât de mare sunt responsabilităţile noastre şi a fost o eroare gravă. Este eroarea mea şi îmi pare rău”, urmează el să spună, potrivit textului intervenţiei sale transmis luni de Comisia pentru Comerţ din cadrul Camerei Reprezentanţilor, care urmează să-l audieze miercuri, scrie news.ro.

David Carroll, profesor universitar asociat la Parsons School of Design din New York, este primul cetăţean american care şi-a cerut înapoi datele personale colectate de pe reţelele de socializare de la compania britanică Cambrigde Analytica/SCL, este primul cetăţean care a primit din partea acestei companii profilul său de alegător şi este în acelaşi timp prima persoană care a dat în judecată firma Cambridge Analytica/SCL pe teritoriul statului britanic, declanşând astfel primul caz inovator legal de protecţie a datelor personale de pe reţelele de socializare.

David Carroll i-a acordat jurnalistei Sorina Matei un interviu. Declarații în exclusivitate AICI

Ultima oră