Facebook, dată în judecată pentru un miliard de dolari. De ce este acuzată compania lui Zuckerberg

Facebook, dată în judecată pentru un miliard de dolari. De ce este acuzată compania lui Zuckerberg
foto: observator.tv

Rețeaua de socializare Facebook este dată în judecată de victimele unor atentate comise de gruparea teroristă Hamas și cer daune de un miliard de dolari.

Patru americani au fost uciși și unul a fost rănit în atentate comise recent în Israel, iar rudele acestora acuză compania lui Mark Zuckerberg că le-a permis teroriștilor să comunice și să instige la violență prin intermediul rețelei de socializare Facebook, informează rt.com.

„Pur și simplu, Hamas a folosit Facebook pe post de unealtă pentru răspândirea terorismului”, susține avocatul acuzării.

Cazul se va judeca în SUA, în același tribunal care, în februarie 2015, a acordat despăgubiri de 218,5 milioane de dolari într-un proces deschis împotriva Autorității Palestiniene și a Organizației pentru Eliberarea Palestinei de către familiile unor americani uciși în mai multe atentate din 2005.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Facebook au menționat că nu vor să discute cu presa pe tema procedurilor legale, iar un lider al grupării Hamas a afirmat că „un proces deschis împotriva Facebook demonstrează clar o politică americană dusă împotriva presei și a libertății de exprimare”.

Gruparea palestiniană Hamas este considerată organizație terorista de către Israel, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)