Facebook primește avertismente de la cea mai mare democrație din lume: Nu tolerăm furtul 

Facebook primește avertismente de la cea mai mare democrație din lume: Nu tolerăm furtul 

Facebook a primit avertismente miercuri din partea ministrului tehnologiei informaţiei din India cu privire la orice încercare de folosire abuzivă a datelor sau de manipulare a alegerilor în această țară.

Ravi Shankar Prasad i-a transmis fondatorului Facebook Mark Zuckerberg că guvernul indian nu va accepta ca firme străine să abuzeze de informaţiile din social media.

„Dle Mark Zuckerberg, mai bine luaţi aminte de observaţiile Ministerului IT indian. Dacă vreun furt de date ale indienilor are loc cu implicarea sistemelor Facebook, el nu va fi tolerat”, a declarat Prasad.

Ministrul a precizat și că guvernul indian va trece la „acţiuni puternice” împotriva Facebook dacă este nevoie.

Avertismentele acestuia vin în contextul scandalului Cambridge Analytica, dar și după ce principalele partide ale ţării s-au învinuit reciproc de angajarea unei firme acuzate de folosirea datelor a milioane de utilizatori Facebook.

Compania britanică de cercetare Cambridge Analytica a fost acuzată de folosirea fără permisiune a datelor personale a aproximativ 50 de milioane de utilizatori Facebook.

India este cea mai mare democraţie din lume din punctul de vedere al numărului de locuitori. De asemenea, în această țară se află cel mai mare număr de utilizatori Facebook de pe glob.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației