Fenomen climatic fără precedent, descoperit de oamenii de știință: Consecința ar fi disparția celor patru anotimpuri așa cum au fost cunoscute până acum (VIDEO)

Fenomen climatic fără precedent, descoperit de oamenii de știință: Consecința ar fi disparția celor patru anotimpuri așa cum au fost cunoscute până acum (VIDEO)
Foto: twitter.com/IvorCrotty

Oamenii de știință au descoperit un fenomen fără precedent care ar putea însemna sfârșitul celor patru anotimpuri în felul în care le cunoșteam până acum. Este vorba despre faptul că masele de aer din emisfera nordică au traversat Ecuatorul și au intrat în contract cu cele din emisfera sudică, informează RT.com.

De obicei, cele masele de aer din nord și sud sunt complet separate întrucât căldura din zona Ecuatorului acționează ca o barieră între ele.

În mod normal, fluxurile de aer circulau de la este la vest, însă noile date arată că cele din emisfera nordică și-au schimbat direcția și sunt conectate cu cele din sud.

”Bun venit în haosul climatic. Trebuie să declarăm o urgență climatică la nivel global”, a avertizat cercetătorul Paul Beckwith, de la Universitatea din Ottawa. Acesta a averitzat că fenomenul fără precedent la care asistăm ar putea perturba aprovizionarea cu alimente în întraga lume și ar putea conduce la „tulburări geopolitice masive”.

Și ecologistul Robert Scribbler a avertizat că dacă acest fenomen va continua, ”va amenința practic integritatea sezonieră”.

Fenomen climatic fără precedent, descoperit de oamenii de știință: Consecința ar fi disparția celor patru anotimpuri așa cum au fost cunoscute până acum

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)