Filmul „Hereafter” al lui Clint Eastwood, interzis în Japonia din cauza unei scene cu tsunami

Filmul „Hereafter” al lui Clint Eastwood, interzis în Japonia din cauza unei scene cu tsunami
Cel mai recent film regizat de Clint Eastwood, intitulat „Hereafter / Dincolo de viaţă”, a fost interzis în cinematografele din Japonia din cauza unei scene dramatice în care un întreg sat thailandez este...

Cel mai recent film regizat de Clint Eastwood, intitulat „Hereafter / Dincolo de viaţă”, a fost interzis în cinematografele din Japonia din cauza unei scene dramatice în care un întreg sat thailandez este distrus de un tsunami. Decizia a fost luată în urma tragicelor evenimente care au avut loc zilele acestea în Japonia.

Lansat anul trecut, „Hereafter” a intrat în cinematografele din Japonia la sfârşitul lunii februarie şi era programat să ruleze până la sfârşitul acestei luni. Reprezentanţii Warner Entertainment din Japonia – distribuitorul peliculei – citaţi de Chicago Tribune, susţin, însă, că scena terifiantă cu valurile tsunami „nu este adecvată” la ora actuală pentru poporul japonez, greu încercat de catastrofa produsă la 11 martie. Drept urmare, filmul nu va mai rula în niciun cinematograf din această ţară.

Drama „Hereafter” relatează trei poveşti paralele ale unor oameni care se confruntă în feluri diferite cu ideile de moarte şi viaţa de apoi. Lungmetrajul îi are în rolurile principale pe actorii Matt Damon, Cécile De France şi Bryce Dallas Howard şi a fost nominalizat la Premiile Oscar din acest an, la categoria „cele mai bune efecte vizuale”. Trofeul a fost obţinut, însă, de thrillerul SF „Inception / Începuturi”.

Scena pentru care Hereafter a fost interzis

Pe 11 martie, Japonia a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 9, urmat de un devastator tsunami care a provocat mii de victime şi pagube materiale însemnate.

Imagini dramatice din Japonia

Vezi AICI mai multe imagini cu valurile tsunami din Japonia