Fiul ministrului francez al afacerilor externe, mandat de arestare în SUA pentru cecuri fără acoperire

Fiul ministrului francez al afacerilor externe, mandat de arestare în SUA pentru cecuri fără acoperire
Foto: europe1.fr

Thomas Fabius, fiul ministrului francez al afacerilor externe este anchetat în SUA după o noapte petrecută în Las Vegas. Acesta face obiectul unui mandat de arestare după ce a dat unor cazinouri cecuri fără acoperire în valoare de 3,5 milioane de dolari, transmite agerpres.

Un judecător din statul Nevada a declarat că decizia nu este internațională, fiul cel mare al ministrului urmând să fie arestat numai în cazul în care acesta ajunge în Statele Unite. Mandatul a fost semnat în mai 2013.

Thomas Fabius a avut datorii mari la mai multe cazinouri, acesta fiind acuzat că risipește multe milioane de în cazinouri.

Potrivit înregistrării din aprilie 2013, Thomas Fabius a cumpărat jetoane la un cazino cu cecuri bancare. El a utilizat un carnet de cecuri al băncii italiene Banca Monde dei Paschi di Siena, oferind trei cecuri: unul de 200.000 de dolari, unul de 409.000 și al treilea de 1 milion de dolari.

La un alt complex de jocuri, acesta a dat cinci cecuri al unei alte bănci ( Societe Generale): două cecuri de 300.000 de dolari, două de 100.000 de dolari, și altul de 200.000 de dolari.

La un ultim cazino pe care acesta la vizitat în seara cu pricina, acesta a lăsat un cec de 900.000 de dolari.

Prejudiciul total se ridică la 3,509 milioane de dolari.

Tags: