Foreign Policy: Ucraina privează Rusia de principala sa sursă de venit

Foreign Policy: Ucraina privează Rusia de principala sa sursă de venit
Foto: Hepta/Zuma Press / Alex Chan Tsz Yuk.

Pierderile grele de echipamente ale Rusiei pe câmpul de luptă din Ucraina duc la o încetinire semnificativă a livrării de arme în Africa. Foreign Policy scrie despre acest fenomen, citând datele serviciilor secrete din SUA.

Rusia nu mai produce avioane de luptă moderne

Acest lucru ar putea duce la înlocuirea cu provizii de arme din China și Statele Unite, au declarat oficialii Pentagonului reporterilor.

Institutul Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm estimează că muniția din Rusia reprezintă aproape jumătate din principalele exporturi de arme ale Africii, furnizând în principal arme Algeriei, Egiptului, Sudanului și Angola.

„Rușii vor avea probleme reale cu livrarea armelor din cauza faptului că pierd arme în Ucraina”, a declarat un înalt oficial al serviciilor secrete americane.

Sancțiunile Rusiei au subminat deja capacitatea Kremlinului de a reaproviziona piese sofisticate, cum ar fi sistemele de ghidare și microcipurile utilizate în munițiile ghidate de precizie.

În special, va fi dificil pentru pentru Rusia să producă avioane de luptă moderne, platforme navale și echipamente spațiale. De asemenea, țara s-a confruntat cu obstacole în eforturile sale de a produce sistemul de generația a cincea Su-57.

Urmăriți B1TV.ro și pe