Forțele armate ale Ucrainei au primit noi sisteme de comunicații prin satelit Starlink. Mesaj către Elon Musk: „Apărăm libertatea pe Pământ, astfel încât aceasta să poată fi stabilită și pe Marte”

Forțele armate ale Ucrainei au primit noi sisteme de comunicații prin satelit Starlink. Mesaj către Elon Musk:  Apărăm libertatea pe Pământ, astfel încât aceasta să poată fi stabilită și pe Marte
Foto: Hepta - Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB

Forțele armate ale Ucrainei au primit noi sisteme de comunicații prin satelit Starlink de la fondatorul și CEO-ul SpaceX, Elon Musk.

Într-un tweet de sâmbătă, Ministerul Apărării al Ucrainei a spus:

Multitasker @elonmusk reușește nu doar să lucreze la pregătirile pentru misiunea pe Marte, ci și să transmită Starlink-urile informațiilor noastre atât de necesare pentru misiunile lor speciale. #UAarmy apără libertatea pe Pământ, astfel încât aceasta să poată fi stabilită și pe Marte.

Dmitri Medvedev a declarat că Rusia în în calcul distrugerea constelației de satelit Starlink a lui Elon Musk situată deasupra teritoriului Federației Ruse și a zonei de operațiuni militare speciale și a bazinului Mării Negre pentru a asigura securitatea tuturor unităților care participă la războiul din Ucraina, a informat Republic World.

Rusia ia în calcul doborârea sateliților lui Elon Musk

Constelația de internet Starlink de la Space X a înfuriat Rusia, deoarece s-a raportat că sistemul de satelit Starlink a fost folosit pentru a ghida și modifica focul asupra navei amirale a Flotei Mării Negre, crucișătorul Moskva și din cauza asta s-a scufundat.

Acest lucru a fost dezvăluit de noi date de la Statul Major al Federației Ruse, a informat Republic World.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene