Forțele de ordine slovene a blocat circa 200 de imigranți care au încercat să treacă ilegal granița

Forțele de ordine slovene a blocat circa 200 de imigranți care au încercat să treacă ilegal granița
Foto: wvtm13.com

Poliția slovenă a blocat circa 200 de imigranți care veneau din Croația și încercau să ajungă pe teritoriul Sloveniei, după ce în ultimele 24 de ore alți circa 1.000 au reușit să intre în această țară, informează Reuters.

Imigranții au încercat să treacă granița traversând un mic pod peste râul Sutla, dar au fost opriți de forțele de ordine odată ajunși la limita teritoriului sloven.

Un secretar de stat din Ministerul de Interne a declarat că țara sa se pregătește intens pentru o sosire masivă a imigranților. Totodată, el a criticat autoritățile croate pentru că au oprit înregistrarea acestora pentru a-i putea direcționa mai repede către Ungaria și Slovenia.

”Acțiunile Croației contravin regulilor Uniunii Europene, nemaivorbind de Acordul Schengen”, a afirmat secretarul de stat.

De altfel, executivul sloven a decis să suspende legăturile feroviare cu Croația, după ce guvernul de la Zagreb a anunțat că a scăpat situația de sub control din cauza numărului mare de imigranți.

Un prim grup de circa 200 de imigranți ajunși în Slovenia au fost conduși la un centru de primire a refugiaților situat în apropierea graniței cu Croația, dar alți circa 1.000 au trecut vineri frontiera croato-slovenă și vor urma mulți alții.

Ministerul de Interne a anunțat că Slovenia poate gestiona relativ ușor sosoirea a circa 500 de imigranți în fiecare zi, iar în tabere de refugiați ar putea fi cazate cel mult 2.000 de persoane.