Forțele de securitate din Spania, noi detalii despre scrisorile-capcană. Cum erau fabricate

Forțele de securitate din Spania, noi detalii despre scrisorile-capcană. Cum erau fabricate
Foto: Pixabay.

Apar noi detalii privind scrisorile-capcană trimise în ultimele zile unor ambasade în Spania şi unor politicieni spanioli importanţi. Bombele erau fabricate artizanal, potrivit media locale, informează dpa. Nimeni nu a revendicat trimiterea acestor scrisori-capcană.

Noi detalii privind atacurile capcană de la ambasadele din Spania

Chiar dacă ministrul spaniol al apărării Margareta Robles nu a menţionat seria de scrisori-capcană în timpul vizitei pe care a întreprins-o în Ucraina miercuri, ea a reiterat că Spania rămâne în mod ferm de partea Ucrainei în războiul ei cu Rusia. „Vom continua să ajutăm, alături de alte ţări din UE şi NATO, pentru că în opinia noastră cauza Ucrainei este justă, este o cauză a păcii şi libertăţii”, a spus Robles.

Deși Ucraina a acuzat direct Rusia că se află în spatele acestor bombe, autoritățățile spaniole nu au confirmat această acuzație.

Scrisorile-capcană conţineau doar cantităţi mici de exploziv şi bucăţele de metal, care generează atunci când sunt deschise o flamă, nu o explozie mai mare, au informat vineri cotidianul spaniol El Pais şi televiziunea spaniolă de stat RTVE, citând surse din cadrul poliţiei, informează Agerpres.

Ţintele vizate au alimentat suspiciuni că sprijinul pe care Spania îl acordă Ucrainei în lupta ei împotriva invadatorilor ruşi ar putea constitui o motivaţie a atacurilor.

În afară de ambasada Ucrainei în Spania, alte scrisori-capcană au fost trimise la sediul companiei de apărare spaniole ce a livrat produse în Ucraina, precum şi la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez, al ministrului spaniol al apărării Margareta Robles, la sediul Centrului Satelitar al UE de la Torrejon şi la ambasada SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe