Forţele germane, în căutarea asasinilor familiei lui Albert Einstein

Forţele germane, în căutarea asasinilor familiei lui Albert Einstein
Biroul pentru Investigaţii Criminale din statul german Baden-Wurttemberg a deschis o anchetă pentru a găsi asasinii familiei omului de ştiinţă Albert Einstein. Ancheta germană a fost redeschisă la 66 de ani după...

Biroul pentru Investigaţii Criminale din statul german Baden-Wurttemberg a deschis o anchetă pentru a găsi asasinii familiei omului de ştiinţă Albert Einstein. Ancheta germană a fost redeschisă la 66 de ani după producerea crimei, relatează Agerpres.

Conform anchetatorilor, asasinatul s-a petrecut cu circa două luni înainte de încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, în timp ce trupele naziste se retrăgeau din Italia. Un comando al Wehrmachtului  a luat cu asalt locuinţa lui Robert Einstein, verişorul celebrului savant, şi i-a ucis soţia şi cele două fiice.

Potrivit presei germane, Biroul Naţional de Investigaţii (LKA) din Stuttgart a redeschis cazul pentru a afla dacă mai este posibil ca foştii militari germani să fie reţinuţi pentru comiterea asasinatului.

Deşi supravieţuitor al crimei din 1944, Robert Einstein nu a reuşit niciodată să depăşească trauma produsă de asasinarea familiei sale. Acesta s-a sinucis un an mai târziu, în 1945.