Forțele ruse au construit o bază în nordul Crimeei, arată imaginile din satelit (VIDEO)

Forțele ruse au construit o bază în nordul Crimeei, arată imaginile din satelit (VIDEO)

Forțele ruse au construit o bază militară în nordul Crimeei, relatează Brady Africk de la American Enterprise Institute, potrivit Sky News.

Planurile rușilor în Crimeea, date în vileag

Privind imaginile din satelit, analistul afirmă că baza are un heliport, un perimetru fortificat și unghiuri pentru vehicule.

Imaginile vin la câteva zile după ce autoritățile ruse instalate în Crimeea au declarat că au naționalizat aproximativ 500 de proprietăți din peninsulă, inclusiv unele aparținând unor politicieni și personalități ucrainene de rang înalt.

Într-o declarație pe Telegram, Vladimir Konstantinov, președintele parlamentului Crimeei, a spus că decretul vizează „complicii regimului de la Kiev” și că proprietățile naționalizate includ bănci și infrastructură turistică și sportivă.

Este puțin probabil ca forțele ucrainene să fie capabile să recucerească Crimeea, au declarat patru oficiali de rang înalt din cadrul Departamentului Apărării în fața parlamentarilor din Comisia pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților, în cadrul unei ședințe de informare clasificate.

Evaluarea îi va frustra cu siguranță pe liderii de la Kiev, care consideră că recuperarea peninsulei este unul dintre obiectivele lor principale, anunță Politico.

Nu este clar ce i-a condus pe cei care au făcut informarea la această evaluare. Dar indicația clară, transmisă de trei persoane care au cunoștință directă despre conținutul briefingului de joi, a fost că Pentagonul nu crede că Ucraina are – sau că va avea în curând – capacitatea de a forța trupele rusești să părăsească peninsula pe care Moscova a revendcat-o în urmă cu aproape un deceniu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)
22:43 - Centrele comerciale moderne ocupă 4 milioane de metri pătrați în România / 2023: „un an cu un ritm susținut de proiecte noi”