Fost oficial din serviciile secrete ungare: Europa stă pe un butoi cu pulbere și chiar liderii UE au aprins fitilul. Ungaria, ținta principală a extremiștilor islamiști

Fost oficial din serviciile secrete ungare: Europa stă pe un butoi cu pulbere și chiar liderii UE au aprins fitilul. Ungaria, ținta principală a extremiștilor islamiști
Foto: newsflow24.com

Jozsef Horvath, un fost înalt oficial din serviciile secrete ungare, a declarat într-un interviu că Europa ”stă pe un butoi de pulbere”, din cauza liderilor europeni care ”au aprins fitilul”, iar Ungaria este ținta principală pentru islamiști deoarece pe teritoriul său se află a doua cea mai importantă comunitate de evrei de pe continent, informează MTI, citată de Agerpres.

”Mânați de interese și obiective pe termen scurt, politicienii occidentali n-au avut curajul să ia aceleași decizii pe care premierul ungar a îndrăznit să le ia. Este un mare pericol dacă sute de bărbați adulți, în stare bună de sănătate, cu experiență de război, apar toți dintr-odată în Europa. Diferite rețele ale crimei organizate au astfel acces la un mare număr de noi potențiali recruți. Acesta este un bun motiv pentru a crede că Statul Islamic exploatează criza imigranților”, a declarat Horvath în interviul pentru cotidianul MagyarIdo.

Acesta mai consideră că verificarea genților și a bagajelor pe care le aveau imigranții a fost imposibilă, deci este greu de știut câți dintre ei au introdus clandestin componente ce pot fi folosite pentru crearea unei bombe sau a unor flacoane ce conțin o substanță de otrăvire în masă.

”Europa este în ultimul ceas pentru a-și da seama că trebuie să-și apere granițele terestre și maritime”, a avertizat Jozsef Horvath, care a mai precizat că Ungaria nu a avut altă variantă decât să ridice un gard de-a lungul frontierei sale cu Serbia.