Fostul dictator panamez Manuel Noriega a murit la 83 de ani

Fostul dictator panamez Manuel Noriega a murit la 83 de ani
Foto: cbsnews.com

Fostul dictator panamez Manuel Noriega a murit în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 83 de ani, informează Reuters. Noriega era internat în spitalul Santo Tomas din Ciudad de Panama, din luna martie, când a fost operat de o tumoare cerebrală benignă.

"Dl. Noriega a murit în această noapte", a declarat pentru France Presse secretarul de stat pentru comunicare Manuel Doninguez.

În urma operației la care a fost supus pe 7 martie, Manuel Noriega a suferit apoi o hemoragie cerebrală, motiv pentru care a suferit o nouă intervenție chirurgicală. De atunci, fostul dictator s-a aflat în stare critică.

Pe 28 ianuarie, Manuel Noriega fusese eliberat temporar din închisoarea El Renacer, unde executa o pedeapsă pentru dispariția oponenților politici sub regimul său.

Noriega s-a aflat la conducerea statului Panama din 1983 până în 1989, când a fost înlăturat de la putere în momentul în care SUA au invadat țara.

Fostul dictator a fost condamnat apoi la închisoare pentru trafic de droguri. După ce s-a aflat în detenție în SUA timp de două decenii și apoi în Franța pentru alți doi ani, Noriega a fost extrădat în Panama în anul 2011.