Fostul șef al trupelor NATO în Europa: Trupele ruse vor fi epuizate până la sfârșitul acestei ierni

Fostul șef al trupelor NATO în Europa: Trupele ruse vor fi epuizate până la sfârșitul acestei ierni
Ucraina a primit de la SUA sistemul antiaerian cu rachete care apără Wasington, DC, sursă foto: captură YT

Trupele ruse ar urma să cunoască epuizarea până la sfârșitul iernii, consideră amiralul James Stavridis, fost comandant suprem al Forțelor Aliate în Europa, potrivit businessinsider.

Rusia, în impas pe fondul războiului din Ucraina

Acesta este motivul pentru care negocierile de pace ar putea fi declanșate în a doua jumătate a acestui an, pe fondul reducerii opțiunilor militare ale Moscovei și creșterii presiunilor internaționale asupra Kievului.

„Să insistăm cu toții pentru o negociere în a doua jumătatea anului 2023”, a declarat amiralul James Stavridis.

Declarațiile lui Stavridis survin după ce ambasadoarea Ucrainei în Statele Unite, Oksana Markarova, le-a transmis americanilor că ajutorul primit de țara sa din partea lor nu este risipit.

„Este o investiție în lupta noastră comună pentru democrație”, a spus Markarova în cadrul emisiunii „Face The Nation” de la CBS, potrivit The Hill.

Ucraina a primit ajutor şi împrumuturi în valoare totală de peste 32 de miliarde de dolari anul trecut, de când a fost invadată de Rusia

Șeful NATO a avertizat, într-un interviu acordat BBC, că țările occidentale trebuie să fie pregătite să ofere sprijin pe termen lung Ucrainei, în condiţiile în care Rusia nu dă semne că ar ceda.

„Forţele ucrainene au avut o perioadă propice timp de câteva luni, dar ştim de asemenea că Rusia a mobilizat mult mai multe forţe, iar multe dintre ele se antrenează acum.

Toate acestea indică faptul că ruşii sunt pregătiţi să continue războiul şi, de asemenea, că este posibil să încerce să lanseze o nouă ofensivă”, a subliniat Stoltenberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe