Franța ar putea suspenda acordul Schengen, din cauza imigranților

Franța ar putea suspenda acordul Schengen, din cauza imigranților
Franța analizează posibilitatea unei suspendări provizorii a acordului Schengen de liberă circulație a persoanelor în Europa, din cauza numărului de imigranți din Tunisia și Libia, veniți prin Italia,...

Franța analizează posibilitatea unei suspendări provizorii a acordului Schengen de liberă circulație a persoanelor în Europa, din cauza numărului de imigranți din Tunisia și Libia, veniți prin Italia, informează Mediafax.

Această inițiativă se anunță a fi una dintre cele mai delicate aspecte ce urmează să fie dezbătute la summit-ul franco-italian care va avea loc, marți, la Roma.

Franța este nemulțumită de faptul că Italia a permis celor 20.000 de imigranți tunisieni șederea de șase luni în “cizmă”, pentru a-și putea vizita rudele și prietenii din Franța și alte țări europene.

Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a amintit că “există o regulă a acordului Schengen care prevede că prima țară de intrare gestionează populațiile imigrante”.

“Vom expulza aceste persoane în Italia”, a adăugat Gueant, în cazul în care imigranții nu vor putea dovedi că dispun de resursele financiare pentru a se întreține în alte țări.