Franța: Controalele împotriva Ebola, extinse la "toate tipurile de transporturi"

Franța: Controalele împotriva Ebola, extinse la "toate tipurile de transporturi"

Franța va extinde controalele împotriva Ebola la „toate tipurile de transporturi”, potrivit anunțului făcut de președintele Francois Hollande, informează AFP.

„Franţa trebuie să aibă sisteme de control care nu trebuie să fie doar controale aeriene, ci controale asupra tuturor tipurilor de transporturi, inclusiv maritime”, a declarat șeful statului francez.

Totodată, Hollande a cerut ca în acest context să se evite abordările ”catastrofale” care produc panică în rândul populației. Abordarea „catastrofală produce panică, este inutilă atât timp cât se poate vindeca Ebola, trebuie să se vindece Ebola în Africa şi peste tot în lume, dar nu trebuie nici să ajungem la inacţiune”, a precizat președintele francez.

De asemenea, Francois Hollande a apreciat că UE trebuie „nu numai să vină cu finanţări, cu personal capabil să intervină, ci şi cu mijloace de evacuare”.

În Franţa, dintr-un total de 480 de „semnalări” înregistrate din iunie, 17 cazuri au fost clasate drept „cazuri posibile”, dar nici unul dintre acestea nu s-a dovedit pozitiv.

Ultima oră
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare