O jurnalistă a fost ucisă în România, crede un lider al dreptei din Franța

O jurnalistă a fost ucisă în România, crede un lider al dreptei din Franța
Foto; Le Parisien

Într-un atac la adresa președintelui Emmanuel Macron, Laurent Wauquiez, liderul partidului francez de dreapta Republicanii, s-a arătat surprins de tăcerea autorităţilor franceze cu privire laasasinarea unei jurnaliste în România. Asasinatul, de fapt, nu a avut loc, el confundând România cu Bulgaria sau Slovacia.

Potrivit 20minutes.fr., Laurent Wauquiez s-a enervat după ce un reporter l-a întrebat despre premierul ungar Viktor Orban: ”Există astăzi în Europa un anumit număr de ţări care pun o problemă asupra funcţionării democraţiei. Şi sunt uimit să văd uneori indignarea selectivă de care, de altfel, dăm dovadă în această dimineaţă, punându-ne toate tunurile pe Ungaria (…) Dar de România nu mă întrebaţi. Una dintre colegele voastre (jurnaliste) a fost ucisă în România, ţară condusă de socialişti, (iar) în România aveţi un guvern care este susţinut de Emmanuel Macron!”.

Aceeași greșeală a făcut-o și săptămâna trecută, într-un alt interviu: ”Aveţi în România un guvern care este susţinut de Emmanuel Macron şi unde a fost asasinată o jurnalistă, ceea ce pune o mare problemă pentru libertatea presei”.

Jurnaliștii francezi notează că politicianul probabil a încurcat România cu Bulgaria, unde jurnalista de investigaţii Victoria Marinova a fost asasinată luna trecută, sau cu Slovacia, deși acolo a fost ucis un jurnalist: Jan Kuciak.