Franța: Mama și unchiul unui copil de 3 ani care avea inscripționat pe tricou ”Jihad, 11 septembrie”, condamnați

Franța: Mama și unchiul unui copil de 3 ani care avea inscripționat pe tricou ”Jihad, 11 septembrie”, condamnați
Mama și unchiul unui copil de trei ani care a fost îmbrăcat la grădiniță cu un tricou pe care scria ”Sunt o bombă” și ”Jihad, născut la 11 septembrie”, au primit pedepse de închisoare cu suspendare...

Mama și unchiul unui copil de trei ani care a fost îmbrăcat la grădiniță cu un tricou pe care scria ”Sunt o bombă” și ”Jihad, născut la 11 septembrie”, au primit pedepse de închisoare cu suspendare precum și amenzi în Franța, relatează AFP.

Mama, Buchra Bagur, a fost condamnată la o lună de închisoare cu suspendare şi 2.000 de euro amendă, iar fratele, Zeyad Bagur, la două luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 4.000 de euro pentru apologia crimei de către Curtea de apel din Nimes.

În aprilie, mama, o secretară în vârstă de 35 de ani, şi unchiul copilului, un angajat în restaurări în vârstă de 29 de ani, au fost achitaţi în primă instanţă, iar parchetul, care cerea atunci o pedeapsă la aprecierea tribunalului, a făcut apel la această decizie.

„Trăim într-o epocă ciudată. Asistăm la evocarea fără reţinere a terorismului. Nu vreau să văd acest gen de inscripţii în şcoli sau tribunale”, a pledat atunci ministerul public.

Copilul a primit tricoul de la unchiul său care a afirmat că era doar o glumă proastă.

„Nu văd unde este răul”, a declarat acesta atunci.

„Termenul «sunt o bombă» este folosit de toată lumea. În ceea ce priveşte Jihad, născut la 11 septembrie, este vorba în realitate de numele şi ziua sa de naştere!”, a precizat bărbatul.

În apel, curtea a mers mai departe de cererea parchetului general care solicitase doar amenzi la audierea de la 5 iulie.

Printre altele, curtea a acordat 1.000 de euro daune primăriei Sorgues (sud), oraşul de 18.000 de locuitori unde copilul mergea la şcoală, şi 1.000 de euro pentru cheltuieli de judecată.

Cazul a fost calificat drept ”grav și important”.

 Apărarea celor doi a considerat decizia ”uimitoare” și a declarat că va face apel la Curtea de Casație.       

Tags:
Ultima oră