Franța: Sancțiuni pentru angajații din aziluri care nu se vaccinează anti-COVID până pe 15 septembrie. Jean Castex: „Nu vom da înapoi”

Franța: Sancțiuni pentru angajații din aziluri care nu se vaccinează anti-COVID până pe 15 septembrie. Jean Castex: „Nu vom da înapoi”
Foto: Hepta - Abaca Press / Lemouton Stephane/Pool/ABACA

Premierul francez Jean Castex a anunțat că angajații centrelor de îngrijire a bătrânilor care nu se vor vaccina anti-COVID-19 până pe data de 15 august vor fi sancționați. Decizia a fost luată în contextul creșterii numărului de infectări în rândul vârstnicilor.

Franța: Angajații centrelor de îngrijire a bătrânilor vor fi sancționați dacă nu se vaccinează

Într-un interviu pentru RTL, Castex a susținut utilitatea acestei măsuri. El a punctat că în aceste centre mulți vârstnici au luat COVID-19 de la membrii personalului care trebuia să-i îngrijească.

Premierul francez a insistat că „nu vom da înapoi”, pentru că „am ajuns la peste 83% în rândul sanitarilor vaccinaţi, tactica noastră a dat roade!”.

Jean Castex a mai precizat că a treia doză de vaccin a fost aprobată pentru cei de peste 65 de ani şi pentru cei cu risc ridicat în caz de COVID. Administrarea acesteia va începe din 12-13 septembrie. Restul grupurilor vizate se vor putea programa pentru vaccinare la începutul lunii septembrie.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)