Franța: Violențe la Universitatea din Montpellier. Mai mulți studenți au fost răniți (VIDEO)

Franța: Violențe la Universitatea din Montpellier. Mai mulți studenți au fost răniți (VIDEO)

Universitatea de drept din Montpellier, Franța, a fost scena unor ciocniri violente în noaptea de joi spre vineri. Mai mulți tineri care purtau cagule și erau înarmați cu pistoale electrice au intrat într-un amfiteatru al facultății care era ocupat de studenți și au început să se bată cu aceștia, informează Le Figaro.

”Noi ocupam amfiteatrul în mod pașnic de mai multe ore și luasem hotărârea să ne petrecem noaptea acolo, pentru că voiam să organizăm o adunare generală a doua zi, la ora opt. Aproape de miezul nopții, când în sală erau aproximativ 40 de studenți ai facultăților de drept, de științe și litere, mai mulți oameni au intrat în amfiteatru, ne-au spus să plecăm de acolo și au început să ne bată”, a povestit o studentă.

Mai mulți tineri au fost răniți în urma altercației.

Violențele au avut loc după ce, în cursul amiezii, în sala respectivă a avut loc o adunare generală a studenților care manifestează față de reformarea bacalaureatului și a universităților.

Ministerul Învățământului Superior a deschis o anchetă în acest caz.

Într-un comunicat de presă, ministrul Frédérique Vidal a condamnat actele de violență. Aceasta a amintit că ”universitatea este și trebuie să rămână un loc al dialogului și dezbaterilor a subliniat că nimic nu poate justifica folosirea oricărei forme de violență”. Vidal a cerut conducerii Universității să ia toate măsurile necesare în acest caz.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sursa video:facebook.com/lena.rosada