Franţa vrea o reformă a acordului Schengen pentru reducerea fluxurilor masive de imigranţi

Franţa vrea o reformă a acordului Schengen pentru reducerea fluxurilor masive de imigranţi
Franţa vrea o reformă a acordului Schengen, care să permită reintroducerea controalelor la frontierele interne pentru a evita pătrunderea fluxurilor masive de imigranţi în ţară, potrivit ministrului francez...

Franţa vrea o reformă a acordului Schengen, care să permită reintroducerea controalelor la frontierele interne pentru a evita pătrunderea fluxurilor masive de imigranţi în ţară, potrivit ministrului francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauqiez.

Franţa a propus vineri o extindere a posibilităţilor de suspendare provizorie a prevederilor acordului şi de restabilire a controalelor la graniţele interne.

„Facem faţă aceleiaşi provocări, iar interesele noastre sunt comune. Răspunsul corect este o mai bună integrare. Avem nevoie de echipe de grăniceri comune, de nave şi programe pe care să le folosim în comun. Vom face şi propuneri în acest sens”, a afirmat Wauqiez într-un interviu publicat de Journal du dimanche.

Ministrul a menţionat că nu se pune problema retragerii din acordul Schengen, ci a unei colaborări cu partenerii în vederea introducerii unei noi clauze.

„Franţa vrea să analizeze posibilitatea reintroducerii controalelor la graniţă în cazul unui aflux major către Uniunea Europeană”, a spus oficialul.

„Europa nu înseamnă libera circulaţie a imigranţilor ilegali. Trebuie să învăţăm cu toţii lecţiile acestei crize, aşa cum am făcut şi atunci când a fost atacată moneda euro. Soluţia este o mai bună integrare. Între timp, avem nevoie de o frână de urgenţă în cazul unei crize majore”, a declarat ministrul francez pentru Afaceri Europene.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului