Frontex:Peste 700.000 de imigranți au intrat în Uniunea Europeană între 1 ianuarie și 30 septembrie

Frontex:Peste 700.000 de imigranți au intrat în Uniunea Europeană între 1 ianuarie și 30 septembrie
Foto: telegraph.co.uk

Peste 700.000 de imigranți au intrat în Uniunea Europeană între 1 ianuarie și 30 septembrie, potrivit datelor Agenției europene de supraveghere ale frontierelor, Frontex.
Cifra este aproape triplă față de numărul imigranților de anul trecut – 282.000.

„Numărul total al imigranților care au traversat frontierele externe ale UE în primele nouă luni ale anului a depășit 710.000, insulele grecești din Marea Egee fiind cele mai afectate de o presiune migratorie masivă”, au precizat reprezentanții Frontex.

Totuși, în luna septembrie, valul de refugiați s-a redus ușor, față de luna august, potrivit Agerpres.

„Refugiații sirieni au rămas dominanți printre imigrnații care ajung” în cadrul UE, continua aceștia.

Temeri privind un nou val de imigranți există din cauza înrăutățirii conflictului din Siria.

Instituția spune că 97.000 de persoane au intrat în UE prin Croația în septembrie, după ce Ungaria a limitat intrarea pe teritoriul său.

Ultima oră
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)