Gabriela Firea: Eu vreau să particip la dezbateri, dar să ne invite televiziunile / Cum i-a răspuns lui Nicușor Dan la SMS-ul prin care a invitat-o la o confruntare, joi dimineață

Gabriela Firea: Eu vreau să particip la dezbateri, dar să ne invite televiziunile / Cum i-a răspuns lui Nicușor Dan la SMS-ul prin care a invitat-o la o confruntare, joi dimineață
Foto: Inquam Photos / George Calin

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei și candidat pentru un nou mandat de edil, i-a răspuns, joi seară, principalului său contracandidat, Nicușor Dan, susținut de PNL și USR-PLUS, după ce acesta o ivitase, în cursul dimineții, la o dezbatere electorală. Prezentă într-o emisiune televizată, Firea a declarat că își dorește o dezbatere, dar i s-ar părea normal ca invitația să vină din partea unor televiziuni, nu de la un candidat.

Gabriela Firea îi răspunde lui Nicușor Dan: Eu vreau dezbatere, dar să ne invite televiziunile

”Eu vreau să particip la dezbateri și cu domnia sa, și cu parte din ceilalți contracandidați, dar mi s-ar părea normal să primesc invitațiile presei. E un pic nefiresc că un candidat, în ultimele zile, singura remarcă pe care o face să fie despre o dezbatere cu mine.

Mi-a dat de dimineață un SMS, la ora 10.00, că mă invită la 11.00 la o dezbatere. Sunt șicane. Într-un fel mă amuză.

L-aș întreba și eu pe domnia sa de ce nu mi-a dat SMS-uri sau telefoane în starea de urgență. L-aș fi invitat cu mine în spitale, dar poate că se temea să se contamineze. Vii după 6-7 luni ca o floare neprihănită și vrei dezbatere! Da, eu vreau dezbatere, dar să ne invite televiziunile”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

În același timp, aceasta a susținut că Nicușor Dan este cel care, de fapt, nu își dorește o dezbatere cu ea.

”Nu-și doreste o dezbatere cu mine. Îl sfătuiesc consilierii. Deocamdată nu a dovedit ca stăpânește administrație, și atunci pe ce subiecte?

M-am bătut cu domnul Băsescu când era președintele țării și cel mai puternic om din țară și mi-e frica mie acum de cine, de o persoană care a mai candidat la Primăria Capitalei și nu a câștigat?”, a mai spus primarul Capitalei.

Gabriela Firea a dezvăluit și cum a semnat SMS-ul pe care i l-a trimis lui Nicușor Dan, joi dimineață, drept răspuns: ”Gabriela Firea, chiar ea, primarul actual și viitor. Succes la locul 2!”.

Nicușor Dan a invitat-o pe Gabriela Firea la o dezbatere, joi dimineața

Nicușor Dan a avut o conferință de presă, joi, la care a susținut că a invitat-o și peGabriela Fireala o dezbatere. Asta după ce i-a adresat „de-a lungul timpului mai multe provocări de a participa la o dezbatere” în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie.

„Pentru că am aflat că astăzi, la ora 11, adică acum, primarul în funcție urmează să viziteze uzinele URAC din spatele nostru, care țin de STB. După cum știți i-am adresat de-a lungul timpului mai multe provocări Gabrielei Firea de a participa la o dezbatere și domnia sa a zis că vrea să fie la o bază STB și, atunci, m-am gândit să-i îndeplinesc dorința. De aceea am pus pupitrul, o așteptăm în continuare.Am sunat-o la ora 10 și i-am spus că o să fiu aici. Nu mi-a răspuns. I-am trimis un SMS. Știe de această invitație. Vă propun să o mai așteptăm 10 minute să vedem dacă apare.După cum vedeți, am fost cavaler și am păstrat un loc la umbră”, a declarat Nicușor Dan.

Miercuri seara, invitat în studoiul B1 TV, Nicușor Dan a declarat că e nevoie de o dezbatere finală între el șiGabriela Firea, principala sa contracandidată, precizând că pe fiecare dintre temele importante ce țin de situația Bucureștiului ”trebuie să vedem care este bilanțul real al acestei administrații și ce este de făcut”.