Gaddafi rupe toate relaţiile cu Occidentul, în afară de Germania

Gaddafi rupe toate relaţiile cu Occidentul, în afară de Germania
Liderul libian Muammar Gaddafi a declarat, marţi, în cadrul unei emisiuni televizate difuzată de un post german că guvernul condus de Angela Merkel este singurul care mai are şanse să desfăşoare contracte...

Liderul libian Muammar Gaddafi a declarat, marţi, în cadrul unei emisiuni televizate difuzată de un post german că guvernul condus de Angela Merkel este singurul care mai are şanse să desfăşoare contracte petroliere în Libia.

“Nu avem încredere în companiile lor, au conspirat împotriva noastră”, a declarat Gaddafi. “Contractele noastre petroliere vor merge înspre Rusia, China şi India. Companiile occidentale vor fi uitate”, a adăugat acesta.

Dintre naţiunile occidentale, doar Germania s-a dovedit ezitantă în a fi de acord cu închiderea spaţiului aerian libian pentru protecţia rebelilor, conform CNBC.

“Germania a adoptat o poziţie favorabilă nouă, foarte diferită în comparaţie cu restul ţarilor importante din vest”, a declarat Gaddafi referitor la închidere spaţiului aerian libian.

Franţa şi Marea Britanie sunt cele mai determinate ţări privind o măsură de acest gen. Guvernul condus de Nicolas Sarkozy a recunoscut oficial organizaţia rebelă “Consiliul Naţional Libian” drept singura autoritate legitimă din Libia.

Vezi aici ce au hotărât liderii mondiali în cadrul summit-ului G8